Szabó János (A-60) a Kolumbia Tagszövetség 2011. évi Rövidtávú bajnoka

SzabóJánosA60

Tisztelettel köszöntöm Sporttársaimat, Sportbarátaimat!

55 éves vagyok, gyermekkorom óta galambászom. Az eltelt pár évtizedben kisebb – nagyobb sikereim voltak. Inkább a hosszútáv rajongója voltam és ott értem el sikereim nagyobb részét. 2006-ban olyan dolog történt, mely teljesen megváltoztatta galambász életemet. Közeli barátságba kerültem Horváth Károllyal és tőle vásároltam 10 db. tenyészgalambot. Ezek kiváló alapanyagnak minősültek és ennek következtében eredményeim felfelé íveltek rövid és középtávon.

Teljesen más gondozást igényeltek ezek a madarak. Özvegységi módszerrel versenyzem, tojóval, hímmel egyaránt.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani Karcsinak a sok önzetlen segítségét, jó tanácsaiért és a kiváló galambokért!

Családomnak – Áginak – nagyon nagy része van eredményeim megvalósításában.

Egy kis visszatekintés az elmúlt 5 szezonra:

2007. B-III. Tagszövetség: Általános csb. 11., általános champion 1., hosszútávú champion 2.

2008. B-III. Általános csb. 3., rövidtávú csb. 3., középtávú csb. 3., hosszútávú csb. 14.

sprint csb. 6., fiatal csb. 4. általános champion hím: 1., 4., tojó: 4.egyéves hím: 1., 2., tojó: 1., 6.

2009. B-II. Tagszövetség: Általános csb. 3., rövidtávú csb. 4., középtávú csb. 4., hosszútávú csb. 11.

általános champion hím: 5., tojó: 2., 4. rövidtávú champion hím: 2., tojó: 2. középtávú champion hím: 5., tojó: 1. hosszútávú champion tojó: 2.

2010. B-II. Általános csb. 17., rövidtávú csb. 5., középtávú csb. 20. rövidtávú champion hím: 8.,

2011. Kolumbia Tagszövetség: Rövidtávú csb.: 1. középtávú csb.: 8. általános csb.: 10. sprint csb.: 4.

általános champion tojó: 10., rövidtávú champion hím: 8. hosszútávú champion tojó: 1.

Az öt év alatt több kerületi és országos egyéni díjat nyertek galambjaim.

Köszönöm a lehetőséget, hogy bemutatkozhattam!

Eredményes versenyzést kívánok minden sporttársamnak a 2012-es szezonra!

Tisztelettel: Szabó János