Taglétszámunk 2002-re elérte a 150, 2004-re a 200 főt. 2005 óta 220-230 között stagnált, majd az utóbbi 2-3 évben, mint az ország legtöbb kerületében némi visszaesés mutatkozott. Ennek oka részben a tagság "előregedése", a ténylegesen nem aktív tagok kiválása, illetve néhány esetben személyi, vagy egyesületi ellentétek voltak. Pillanatnyi létszámunk 170 - 180 fő, viszont ezek nagyrésze valóban aktív tevékenységet folytat. 10 egyesületünk Budapesttől D-DK-i irányban, a 4-es és 5-ös utak mentén helyezkedik el. (Itt látható erről egy térkép.) Jelenleg 2 kitűnő tehergépkocsink és egy utánfutónk van. Szállítási kapacitásunk kb. 6000 galamb. Az elmúlt pár évben csökkenő tendenciát tapasztaltunk a röptetett létszám terén. Ezért 2016 őszén vásároltunk egy kisebb gépkocsit, melyre a régiekkel kompartibilis ketrecekkel rendelkező felépítmény készül. Így gazdaságosabbá tudjuk tenni a szállítást. (Kisebb autó, kisebb költségek: útdíj, buztosítás, szervíz, kevesebb üzemanyag, stb.) Hetente 4000 - 5000 madár kerül bekosarazásra. 12 versenyből álló főprogramunk mellett 12 sprint, és 4 - 5 fiatalversenyt rendezünk. Úgy gondolom irigylésre méltó, hogy a galambok begyűjtése nálunk 2,5 óra alatt megtörténik a 10 egyesületből.

új konténer2012 002

Szerencsére megtaláltuk azokat az embereket, akik lelkiismeretesen végzik munkájukat, hogy sporttársaink és galambjaink a legjobb kiszolgálást kapják. Köszönet jár gépkocsivezetőinknek, kísérőinknek, hiszen ők mindent megtesznek versenyzőink kényelméért. Az új eredmény számoló programmal az órabontás után gyakorlatilag azonnal megkezdődik a lista készítés, s tagjaink máris böngészhetik a listákat!

Biztos vagyok benne, hogy a korrekt "szolgáltatás" jó eredményeket és jó hangulatot szül. Szerencsére ma már csak homályos emlékeimben élnek a viharos értekezletek, közgyűlések, amikor szinte mindegy volt, hogy miről, hogy kivel, de heves viták alakultak ki. A megtalált közös út és közös cél, és természetesen az eredményesség elcsitította ezeket a szócsatákat. Rájöttünk, hogy az összefogás visz előre, nem a parttalan vita. Maradjon is így! Bár időnként - főleg a holtszezonban - fellángol némi torzsalkodás, de ennek igyekszünk gátat szabni.

Tagjaink között sok a sikeres, eredményes versenyző. Több országos-, zóna- és Budapest bajnokot, olimpikont tudhatunk sorainkban. Főként az utóbbi néhány évben jelentős módon javultak versenyeredményeink. Jól tükrözik ezt az országos listák és a kiállítási sport kategóriákban aratott sikerek. Az erős konkurencia miatt nálunk nem könnyű bajnoknak maradni. Szerencsés földrajzi elhelyezkedésünknek és a relatív kis területünknek köszönhetően itt szinte bárki tud nyerni. Évek óta nincs olyan egyesületünk, ahol ne nyertek volna egyéni, champion és csapatbajnoki díjat. Így van ez jól, hiszen a galambok szeretete mellett a győzelem dicsőségének lehetősége sportunk mozgatórugója.

új konténer2012 011új konténer2012 016

Nyomtatott sajtónk évekig volt, a mai kor elvárásai szerint azonban szükségesnek láttuk egy honlap beindítását, hogy még inkább gyors információáramlást tudjunk biztosítani tagjainknak, valamint, hogy a kívülállóknak is bemutassuk életünket.
Jó "böngészést", eredményes versenyzést kívánok mindenkinek.

Mészáros János
a Kolumbia Sport Klub elnöke