Több egyesületből érkezett megkeresés okán, - melynek lényege az volt, hogy a jövő hét végén esedékes Benesov versenyről le kellene választani a sprintet és azt Kutyból megrendezni -  feltettük a kérdést az egyesületeknek, hogy mi erről a véleményük. A kérést az indokolta, hogy az egyébként igen "feszes" program és a kiszámíthatatlan időjárás eléggé próbára teszi a galambokat, főként az 1 éveseket.

Érthetetlen módon heves reakciók láttak napvilágot a közösségi oldalakon. Sajnos egyesek a sportszerűség határát is átlépve adtak hangot véleményüknek. Érveket szívesen meghalgatunk, de "fikázó" stílusú hozzászólásokra nem vagyunk kíváncsiak!

Szinte minden egyesületben megosztott volt a tagok véleménye, de végül is mindenki leadta a szavazatot. Éppen a vélemények megosztottsága miatt a kerület elnölksége úgy döntött, hogy megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni a helyzetből és lehetőséget biztosítunk a mindenki számára neki leginkább megfelelő verzió kiválasztására.

Az alábbi döntés egyhangúlag (5-0 arányban született).

A 06.21-én Benesovból rendezendő versenyre a nagy autót küldjük. Benesovra a FŐCSAPATOS, A FŐ "0"-ÁS ÉS A SPRINT CSAPATOS GALAMBOKAT LEHET PAKOLNI! SPRINT "0"-ÁST NEM !

A KIS AUTÓ KUTYBA MEGY ÉS ODA KÜLDHETŐK A SPRINT "0" GALAMBOK. Ide bekosarazható minden alapnevezésen szereplő, de bármely programba befizetett galamb is. A Kutyból rendezendő "0" verseny nem számít semmi féle bajnokságba. Csak egyéni díjazás lesz, a verseny hivatalos, a galambok eredménye elismert. A gyűjtési rend hamarosan kihirdetésre kerül.

M. J.