Tagjaink által feltett kérdésekre válaszul a következőkben foglaljuk össze a jelenlegi helyzettel kapcsolatos álláspontunkat: Sajnos jelenleg nincs mód törvényes keretek között megkezdeni a versenyévet! A Magyar Közlöny 56. számában megjelent, 71/2020 (03.27) számú kormányrendeletben elrendelt kijárási korlátozás érvényben van. Ebben részletesen felsorlásra kerültek a mentesítő kivételek. Bár többen hivatkoznak rá, hogy szabadidős sporttevékenység végezhető, ám a rendelet szerint ez alatt a séta és az egyedül végzett szabadtéri futás értendő. Sportunk jellegéből adódóan betarthatatlan, hogy maximum 2 ember legyen egyidejűleg a rendezvényeinken (gyűjtés, órabontás). Ezen túlmenően felelősséget érzünk sporttársaink és családjaik egészségének megőrzésével kapcsolatban is. Mint ahogy azt korábban is jeleztük, készen állunk a szezon beindítására, de csak abban az esetben, ha azt kockázatmentesen és törvényesen tudjuk megtenni. Tudjuk, hogy van olyan versenyszervező, aki a fentieket figyelmen kívül hagyva megkezdte a tréningezést, sőt erre buzdítja az ország galambászait is. Ezt a felelőtlen magatartást elítéljük.  Amennyiben a korlátozások enyhülnek mi is elindítjuk a tréning programot. Valószínűleg a tervezettnél több, akár 6 - 8 tréning is szóba jöhet. Amint lehet versenyzünk. Addig is türelmet kérünk mindenkitől!

Elnökség